Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La Paeria de Balaguer rebutja la trobada d’un centenar de persones que ha celebrat la Dolça Revolució

ACN Balaguer.-La Paeria de Balaguer ha mostrat el seu rebuig a l’acció de desobediència que ha dut a terme la Dolça Revolució amb una trobada d’un centenar de persones sense […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Balaguer.-La Paeria de Balaguer ha mostrat el seu rebuig a l’acció de desobediència que ha dut a terme la Dolça Revolució amb una trobada d’un centenar de persones sense respectar les mesures de seguretat que dicten els protocols de prevenció contra la covid-19. Des del consistori han comunicat a través de les xarxes socials que es tracta de conductes que “posen en risc el conjunt de la ciutadania” i en aquest sentit han afirmat que treballen coordinats amb els Mossos d’Esquadra per evitar que es repeteixin. L’activista i pagès Josep Pàmies ha explicat que a la trobada convocada hi han assistit persones de Barcelona i altres punts de l’estat i que han aprofitat per abraçar-se i fer-se petons per defensar que amb l’MMS es pot combatre el coronavirus.

Ni l’Ajuntament de Balaguer ni els Mossos d’Esquadra tenien constància de la celebració d’aquesta trobada. Segons mossos, de moment no s’ha aixecat cap acta perquè l’únic que es va detectar va ser més moviment de persones als voltants del local de l’associació però no es va intervenir mentre es va celebrar la trobada, que va ser a l’entorn del riu Segre.L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que s’ha posat en contacte amb el Departament de Salut i els Mossos d’Esquadra per comunicar el que ha vist en un post de Facebook de l’associació. En aquest sentit, ha afegit que han enviat una carta a la Dolça Revolució per demanar explicacions per saber “realment han fet el que diuen”. Vidal ha remarcat que no pot ser que “tots estiguem patint i avui no haguem passat de fase”, s’hagi d’estar vetllant perquè la gent no s’agrupi en més de deu persones a les terrasses, i hi hagi un acte amb més de cent persones que “directament incompleixin totes les normes i a sobre se’n vantin i presumeixin de no complir-les”.L’alcalde també ha assegurat que ningú els va comunicar que aquesta trobada es faria i que l’associació té el centre de comercialització de productes ecològics obert i “això és legal”. “Si després alguns es van agrupar i se’n van anar a un lloc discret com és el bosc de ribera, això no ho sabem”, ha afegit Vidal, que també ha volgut remarcar que no hi ha proves de la trobada més enllà d’un vídeo de 13 segons que no se sap quan ni on es va gravar i per això han demanat explicacions.