Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

La novel·la ‘L’obrador dels prodigis’ de Christian Escribà i Sílvia Tarragó explora els inicis de la Pastisseria Escribà

ACN Barcelona.-La novel·la ‘L’obrador dels prodigis’ (Columna) del pastisser Christian Escribà i l’escriptora Sílvia Tarragó retrata els orígens de la Pastisseria Escribà. Amb la història de l’Alba qui lluita per […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-La novel·la ‘L’obrador dels prodigis’ (Columna) del pastisser Christian Escribà i l’escriptora Sílvia Tarragó retrata els orígens de la Pastisseria Escribà. Amb la història de l’Alba qui lluita per fer realitat el seu somni de convertir-se en pastissera, la novel·la recorre els moments fonamentals de la història de Barcelona, Catalunya i Espanya a final del segle XIX i durant bona part del XX: la guerra de Cuba, la dictadura de Primo de Rivera, la Guerra Civil, els anys de misèria i privacions de la postguerra, la dictadura de Franco, la transició… En aquest marc evoca moments crucials en la història de Barcelona com les exposicions internacionals del 1888 i del 1929, la visita d’Eva Perón el 1947, la vaga dels tramvies del 1951. Les diferents generacions de la família Escribà i l’evolució de l’univers del dolç acompanyaran el lector per espais de la ciutat com l’Avinguda de la Llum o l’Escola del Bosc.

L’Alba neix a finals del 1926 al barri de Sants en el si d’una família humil. Influïda per la seva mare i la seva àvia, mostra unes extraordinàries habilitats culinàries que causen l’admiració d’aquells que tenen la sort de degustar els seus plats. 20 anys més tard, en plena postguerra, l’Alba lluita per fer realitat el seu somni de convertir-se en pastissera. En Mateu Serra esdevé la seva font d’inspiració. Molts anys enrere, Serra, armat d’una iniciativa i un coratge fora del comú, va crear el Forn Serra, germen de la famosa pastisseria Escribà, on l’Alba, després d’un llarg periple, comença a treballar-hi com a dependenta.Christian Escribà forma part de la quarta generació d’una llarga nissaga de pastissers que es va iniciar el 1906 a la Gran Via de Barcelona. Fill del considerat “mag de la xocolata”, va desenvolupar la seva carrera a París i Barcelona, sempre amb la creativitat com a motor de les seves obres. Sílvia Tarragó, periodista i escriptora, va ser llibretera 14 anys al capdavant de la llibreria Proa, a Premià de Mar. És autora de llibres de relats, poemaris i de la saga juvenil Top Fairies. ‘Temps de llum’ va ser la seva primera novel·la per a adults, a la qual van seguir ‘T’ho donaré tot’ i ‘L’amor i la lectura’.