Dilluns, 12 d'abril de 2021 - Edició 991
La República

La nova subestació elèctrica de Sant Jaume de Llierca entrarà en funcionament al maig

ACN Sant Jaume de Llierca.-L’empresa Bassols Energia Distribució ja ha finalitzat les obres de la nova subestació elèctrica de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) i preveu posar-la en funcionament el […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Sant Jaume de Llierca.-L’empresa Bassols Energia Distribució ja ha finalitzat les obres de la nova subestació elèctrica de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) i preveu posar-la en funcionament el proper mes de maig. De moment, ja s’han començat les proves i verificacions necessàries per validar la subestació. L’empresa ha situat aquesta planta al polígon de Pla de Poliger de Sant Jaume de Llierca i està connectada a la línia d’Olot a Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà). La subestació permetrà augmentar el subministrament elèctric a les comarques de la Garrotxa i el Pla de l’Estany i ha suposat una inversió de més de 6 milions d’euros.

La planta també està pensada per proveir d’energia a una part dels subministraments elèctrics connectats a les subestacions d’Olot i Serinyà (Pla de l’Estany) en cas que una dels dos falli. A més, permetrà satisfer la demanda energètica de Sant Jaume de Llierca i en reforçarà la xarxa de 25 kV del municipi i de les comarques de la Garrotxa i Pla de l’Estany.La planta rebrà l’energia de la línia en 132 kV i la convertirà a través de dos transformadors per distribuir-la a mitja tensió (25 kV). Aquest procediment es farà a través de dues cabines de doble barra amb aïllament amb gas. A més, la subestació també té un parc exterior amb els equips d’alta tensió de 132 kV i un altre parc per ubicar-hi els equips de mitja tensió i les sales de control, serveis auxiliars, magatzems i sales de comunicacions.Les obres d’edificació van començar a l’octubre de 2019 i s’han allargat fins al primer trimestre del 2021 després de patir diverses dificultats a causa del temporal Gloria al gener del 2020 i de la pandèmia.