Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La nova plataforma integral de mobilitat de Renfe s’anomenarà doco

ACN Barcelona – La nova plataforma integral de Renfe del servei conegut fins ara com Renfe as a Service s’anomenarà doco, segons ha anunciat aquest dimarts el president de la […]

Agències 06/09/2022

ACN Barcelona – La nova plataforma integral de Renfe del servei conegut fins ara com Renfe as a Service s’anomenarà doco, segons ha anunciat aquest dimarts el president de la companyia, Isaías Táboas. El nou servei oferirà la possibilitat de planificar, reservar, pagar i viatjar a través d’una mateixa aplicació i mitjançant operadors públics i privats de transport compartit. D’aquesta manera, segons destaca la companyia, Renfe serà la primera empresa pública gestora de serveis de mobilitat porta a porta. Renfe gestionarà el viatge a mida als usuaris, que podran triar la ruta combinant modes de transport per arribar a la seva destinació i podran triar entre les més ràpides, les més econòmiques o les més sostenibles.

Segons ha explicat Renfe en un comunicat, el nom de dōcō prové de les dues síl·labes de les paraules ‘¿dónde?’ i ‘¿cómo?.

De moment, dōcō, que s’anirà implantant de forma gradual, es troba en una fase inicial de captació dels primers usuaris. L’aplicació ha estat desenvolupada per Renfe juntament amb NTT Data i Siemens Mobility.

La nova eina compta amb la seva pròpia pàgina web, blog i perfils a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i Youtube.<br />