Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La nova oferta de la direcció d’Amazon a Martorelles no convenç els sindicats i s’emplacen a una nova reunió

ACN Martorelles – La direcció d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) i els representants dels treballadors no han arribat a una entesa en la nova jornada de reunions als Serveis Territorials […]

Agències 06/02/2023

ACN Martorelles – La direcció d’Amazon a Martorelles (Vallès Oriental) i els representants dels treballadors no han arribat a una entesa en la nova jornada de reunions als Serveis Territorials de Treball de Barcelona. Davant el tancament de la planta, l’empresa ha augmentat de 100 a 152 les places disponibles al centre del Prat de Llobregat, una xifra que els sindicats consideren insuficient davant dels 745 treballadors actuals. A aquests, s’hi sumarien 30 places fixes discontínues i 6 més per a caps d’àrea, i s’estableixen indemnitzacions de 23 dies per any treballat. A més, s’ofereixen 5.500 euros per als trasllats de categoria T1, la majoritària a Martorelles, i 6.000 per als de T3, tots dos amb pagament inicial de 3.800 euros.

No obstant, els representants dels treballadors consideren aquesta oferta insuficient, donat que l’empresa s’ha negat, segons informen els sindicats, a destinar una ajuda de 500 euros en concepte d’ajuda per al lloguer en cas de trasllat fora de Barcelona, i a mantenir el salari establert per conveni en aquesta demarcació, superior a la mitjana, entre d’altres conceptes. És per aquest motiu que les parts s’emplacen a una futura nova reunió, que se celebrarà el 14 de febrer de nou a Barcelona.