Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La nova llibreria Ona del carrer Pau Claris de Barcelona obrirà les portes el 25 de maig

ACN Barcelona.-La nova llibreria Ona del carrer Pau Claris de Barcelona aixecarà la persiana el proper dilluns 25 de maig, un mes després de la data prevista inicialment per engegar […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-La nova llibreria Ona del carrer Pau Claris de Barcelona aixecarà la persiana el proper dilluns 25 de maig, un mes després de la data prevista inicialment per engegar un equipament “que sorprendrà per la seva modernitat i amplitud”. Per tal d’adequar-se a les restriccions, l’establiment impulsat per l’empresari Tatxo Benet reduirà els seus 1.000 metres quadrats a 400, acollirà un 30% de l’aforament, i instal·larà termòmetres d’infrarojos a distància. Malgrat l’accés a algunes sales estarà tancat, la venda de llibres estarà habilitada a les diferents seccions: l’espai de literatura i no-ficció d’autor catalans o traduïts; la zona infantil i juvenil; la secció de música; i la dedicada a llibres d’artista i primeres edicions.

Sota la direcció de la llibretera Montserrat Úbeda, l’espai estarà dedicat als llibres i a la cultura en català. Ona Llibres té com a objectiu convertir el seu espai en “epicentre de la cultura”, on s’hi acullin no només activitats relacionades amb el món del llibre, sinó també exposicions d’art temporals, conferències i cicles temàtics, concerts, cursos o tallers. Aquestes activitats queden posposades fins que “es pugui celebrar amb totes les garanties”, ha assegurat la llibreria en un comunicat aquest dijous.Montse Úbeda regenta des de l’any 2013 a Gràcia una versió reduïda del que havia estat la llibreria Ona al centre de la ciutat, fundada l’any 1962 per Josep Espar Ticó, Ermengol Passola i, més endavant el pare de la llibretera, Jordi Úbeda. El nou local està ubicat al carrer Pau Claris entre la Gran Via i el carrer Casp, és a dir, molt a prop de l’Ona històrica i també de la Llibreria Laie.