Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

La nova companyia d’alta velocitat iryo finalitza la formació dels primers 30 maquinistes

ACN Barcelona – La nova companyia d’alta velocitat iryo, que començarà a operar el novembre que ve, està finalitzant la formació dels primers 30 maquinistes, segons ha anunciat aquest dimarts […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – La nova companyia d’alta velocitat iryo, que començarà a operar el novembre que ve, està finalitzant la formació dels primers 30 maquinistes, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat. El curs va començar el passat 17 de gener i ha combinat el coneixement tècnic sobre la xarxa ferroviària i els propis trens de la companyia amb la formació sobre factors humans per augmentar la seguretat a bord dels combois. El programa ha habilitat la trentena de maquinistes a conduir l’ETR 1000 i els futurs maquinistes han rebut formació de les línies entre Madrid i Barcelona i entre la capital espanyola i València, a més de ponències per part de l’ens gestor d’infraestructures sobre riscos i emergències en els túnels.

La companyia operarà amb 20 Freciarrossa 1000 que formen part de la flota inicial d’iryo, de nova fabricació i construït amb el 95% de materials reciclables.