Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

La nova col·lecció ‘La Blanca’ reivindica que la filosofia pot ser “assequible” amb la publicació de quatre volums l’any

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els filòsofs Josep Ramoneda i Jaume Casals han presentat aquest dilluns la nova col·lecció de filosofia d’Edicions 62 ‘La Blanca’. El projecte vol reivindicar textos significatius de producció universal de figures contemporànies, clàssiques, d’autors catalans i de noves veus. La nova col·lecció vol demostrar que les propostes filosòfiques no són sempre “enrevessades” i “complicades” si no que poden ser ”interessants” i “assequibles”. El nou segell arrenca amb la publicació en català d’’Un nou canvi estructural en l’esfera pública i la política deliberativa’ del filòsof alemany Jürgen Habermas i el setembre arribarà ‘La nostàlgia’ de Barbara Cassin. ‘La Blanca’ preveu publicar entre tres i quatre volums l’any “amb un ritme tranquil”.

El catedràtic de Filosòfica i exrector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, i el periodista i filòsof Josep Ramoneda han presentat el primer volum del segell que ja està a la venda.

Publicitat

A ‘Un nou canvi estructural en l’esfera pública i la política deliberativa’, Habermas s’interessa per les grans transformacions que ha patit l’estructura mediàtica, modificada a causa de la digitalització i la crisi democràtica.

60 anys després del clàssic ‘Història i critica de l’opinió pública’, Habermas parteix de la suposició que les noves formes de comunicació perjudiquen el caràcter inclusiu de l’esfera pública i que això té conseqüències greus en el procés de la formació d’opinió i voluntat dels ciutadans i en la política deliberativa mateixa, requisit indispensable per a l’existència de qualsevol democràcia.

Segons han explicat en roda de premsa l’obra sembla una “última conclusió abans de morir” del filòsof per la seva manera “clara” i “planera” d’expressar-se. “Sembla que tingui una voluntat de deixar les últimes voluntats escrites”, ha destacat Josep Ramoneda.

‘La nostàlgia’ de Barbara Cassin és una reflexió personal sobre el paper de la filosofia del segle XX i XXI i ‘La condició humana’ de Hanna Arendt arribarà el 2024. La traducció de ‘La condició humana’ s’actualitzarà perquè arribi amb el màxim rigor. Imma Monsó n’escriurà un pròleg.

En un futur, es publicarà ‘Per què pensar’, on autors locals reflexionaran sobre la seva pràctica personal i fixaran multiplicitat de perspectives sobre què vol dir pensar. Entre els noms que formaran part del volum hi haurà Raül Garrigasait, Fina Birulés,  Josep Ramoneda, Jaume Casals i Agueda Quiroga.

‘La Blanca’ apostarà així per obres que inciten al pensament des del plaer de la lectura amb multiplicitat de perspectives i diversitat de procedències amb el denominador comú “d’interès, qualitat i rigor”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió