Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La Nit Bill Viola omple la Pedrera, el Liceu i el Palau de la Música d’obres del vídeoartista

ACN Barcelona.-La Nit Bill Viola ha omplert aquest dimecres la Pedrera, el Liceu i el Palau de la Música Catalana amb obres del videoartista. L’esdeveniment s’emmarca en l’exposició ‘Bill Viola: […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-La Nit Bill Viola ha omplert aquest dimecres la Pedrera, el Liceu i el Palau de la Música Catalana amb obres del videoartista. L’esdeveniment s’emmarca en l’exposició ‘Bill Viola: Miralls de l’invisible’, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera i que es pot visitar a la Casa Milà fins al 5 de gener. Els tres equipaments barcelonins han mostrat de forma gratuïta una trentena d’obres del creador novaiorquès. A La Pedrera s’han pogut veure la vintena de peces que configuren l’exposició, un recorregut per la trajectòria de l’artista, desenvolupada en paral·lel a la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys.

La mostra abasta obres significatives dels seus inicis, com ‘The Reflecting Pool’ i creacions recents com la sèrie ‘Màrtirs’. A la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana s’han vist les projeccions continuades ‘The Messenger’, ‘The Crossing’ i ‘Inverted Birth’. I al Gran Teatre del Liceu s’ha exposat ‘Fire Woman’, ‘Tristan’s Ascension’, ‘Isolde’s Ascension’, ‘Passage into Night’ i ‘Becoming Light’.Bill Viola (Nova York, 1951), és considerat un pioner en el desenvolupament del videoart i un dels artistes més destacats en l’àmbit internacional. La seva obra explora la condició humana a partir de temes universals com el naixement, la mort, l’amor, el dolor o la redempció.