Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La neu fa acte de presència a Girona i cauen flocs en poblacions poc habituals de la Costa Brava

ACN Girona – La neu ha fet acte de presència aquest dilluns a Girona i cap a quarts de tres de la tarda han caigut flocs damunt la ciutat. Més […]

Agències 27/02/2023

ACN Girona – La neu ha fet acte de presència aquest dilluns a Girona i cap a quarts de tres de la tarda han caigut flocs damunt la ciutat. Més enllà de les imatges que corren per xarxes socials, però, de moment, la precipitació no ha passat de ser anecdòtica perquè no ha agafat. A partir del migdia, també s’han vist flocs en poblacions poc habituals de la Costa Brava, com ara Cadaqués i Roses (Alt Empordà) o Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). També s’ha vist nevar al Pla de l’Estany i a la Garrotxa. Protecció Civil manté la previsió de nevades aquesta tarda i nit, que se circumscriuran a les comarques gironines. Entre els 200 i els 400 metres es poden acumular més de 2 centímetres de neu.

En previsió que el temps pugui empitjorar en les properes hores, i a partir de les sis de la tarda s’intensifiquin les nevades, ja hi ha municipis gironins que s’han començat a preparar. A Olot, per exemple, segons informa l’Ajuntament, s’ha activat en fase d’alerta el pla Neucat.

I a Sant Feliu de Guíxols, el consistori ha fet una reunió amb els diferents representants dels serveis municipals d’emergències davant les possibles nevades i també pel temporal de mar. L’Ajuntament ha decidit tancar l’accés a l’espigó de Garbí, a la zona del port i al tram de camí de ronda al seu pas per la ciutat.