Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

La neteja de les pintades al Palau de la Generalitat costarà un mínim de 10.000 euros

ACN Barcelona.-La neteja de la pintura vermella llançada diumenge passat sobre el Palau de la Generalitat costarà, com a mínim, 10.000 euros. Fonts de Presidència han explicat a l’ACN aquest […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-La neteja de la pintura vermella llançada diumenge passat sobre el Palau de la Generalitat costarà, com a mínim, 10.000 euros. Fonts de Presidència han explicat a l’ACN aquest dimarts que les pintades quedaran esborrades a nivell superficial en aproximadament una setmana. Amb tot, quedaran restes imperceptibles de lluny que allargaran el temps de restauració i podrien augmentar-ne el cost. Els restauradors analitzaran com treure-les quan el gruix de la pintura estigui netejada, i podrien recórrer a apòsits o tècniques de sorrejat. Segons Presidència, el fet que la façana estigui composta per pedra “molt porosa” de Montjuïc dificulta els treballs.

El personal especialitzat i la grua elevadora de dos a dotze metres que ja està treballant sobre la façana també incrementaran el cost. El marbre de l’escultura eqüestre de Sant Jordi també ha quedat esquitxat, així com les columnes de la façana, fetes de granet i més fàcils de netejar. El fet que el Palau de la Generalitat sigui un Bé Cultural d’Interès Nacional des del 1931 comporta que la restauració s’hagi de fer amb més cura que un edifici ordinari.