Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La negociació sobre la llei ‘rider’, en punt mort: “La reunió d’avui no ha servit de res”, lamenten els sindicats

ACN Barcelona.-La negociació sobre la llei ‘rider’ segueix en punt mort. Després que sindicats, patronals i Ministeri de Treball abandonessin l’última reunió sense acord, la trobada d’aquest dijous ha seguit […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Barcelona.-La negociació sobre la llei ‘rider’ segueix en punt mort. Després que sindicats, patronals i Ministeri de Treball abandonessin l’última reunió sense acord, la trobada d’aquest dijous ha seguit el mateix curs. “La reunió no ha servit absolutament de res”, ha lamentat el secretari de política confederal de la UGT, Gonzalo Pino. Segons aquest portaveu, el govern espanyol “es resisteix a fer un pas endavant” i creu que les negociacions seguiran aturades fins a finals d’any, data en què les diferents parts tenien previst arribar a un acord. La trobada s’ha celebrat el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha reconegut la relació laboral de 69 persones amb Glovo arran d’una investigació de la Inspecció de Treball.

La darrera trobada, celebrada el passat 4 de desembre, va acabar sense acord després que la proposta del govern espanyol no inclogués el registre de plataformes i els algoritmes. Pels sindicats, el canvi de comportament del govern espanyol va ser “una sorpresa”, però també confien que el ministeri de Treball acabi recapacitant. “Si el govern vol acabar protegint els treballadors del país […] ha d’actuar d’acord amb el progressisme que defensa”, ha comentat Pino.A hores d’ara, ni patronals ni sindicats ni administració han fixat data per una nova reunió que desencalli la situació. No obstant això, des de la UGT apunten que les converses es reprendran, com a mínim, a partir de l’any vinent.