Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La nau ocupada al carrer Progrés de Badalona es prepara per rebre els afectats per l’incendi del Gorg

ACN Badalona.-Els ocupes de la nau del carrer Progrés de Badalona es preparen perquè aquest dimarts s’hi instal·lin 40 persones més, que fins al desembre vivien a la fàbrica incendiada […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Badalona.-Els ocupes de la nau del carrer Progrés de Badalona es preparen perquè aquest dimarts s’hi instal·lin 40 persones més, que fins al desembre vivien a la fàbrica incendiada del Gorg. Després del succés, l’Ajuntament va reallotjar prop d’un centenar d’afectats en albergs i pensions, però el consistori retira ara l’ajuda a 40 persones i reserva recursos per als casos considerats més vulnerables, uns altres 48. D’altra banda, es dona la circumstància que la nau del carrer Progrés està amenaçada per un desallotjament i els Serveis Socials municipals s’han compromès amb els afectats a estudiar la possibilitat de fer informes de vulnerabilitat que serveixin per demanar al jutge que suspengui el llançament, previst per al 22 de juliol.

La nau està ocupada per unes 70 persones, part d’elles procedents de la fàbrica del Gorg, on l’incendi que la va destruir el passat mes de desembre va fer que els afectats haguessin de buscar sostre a les portes dels mesos més freds de l’any. Una d’aquestes persones és en Sidiki, originari de Guinea, i que assegura que malviuen en unes condicions molt limitades.”La situació és dolenta, sense llum ni aigua fins fa poc, treballem amb la ferralla per sobreviure, i avui molta de la gent que vivia a en pensions vindran aquí a dormir, no hi ha més espai “, explica Sidiki.Reclamen que els ajudin, després que els l’Ajuntament anunciés la decisió de de retirar el suport a una quarantena d’afectats per que fins avui han dormit en albergs i pensions. “Aquí ja som unes 70 persones”, assegura Sidiki, que explica que a l’interior de la nau s’han organitzat compartiments amb fustes, on en cada un d’ells hi dormen fins a tres persones.”Són paisans i no poden dormir al carrer”, afegeix, en referència als companys que aquest dimarts acolliran. Admet que el bon temps permet fer ús del pati que hi ha a la part davantera de la nau, una situació, que a l’hivern seria insostenible.En l’horitzó, però, tenen el 22 de juliol com a data per a fer efectiu el desallotjament de la nau. Ell i els seus companys es van concentrar dilluns davant de l’edifici municipal del Viver per reclamar solucions per al col·lectiu. “Diuen que recolliran les dades de tothom que viu aquí, però no sabem si es trobarà una solució”, lamenta.Fonts municipals, però, assenyalen que el desnonament previst per al mes que ve és “entre un privat i el jutjat”, motiu pel qual es remeten al posicionament de dilluns, quan es van comprometre a fer arribar als Serveis Socials la relació de persones que viuen a la nau per estudiar tècnicament els informes de vulnerabilitat. Aquest fet podria dur a evitar el llançament, però les persones que viuen a la nau no les tenen totes a dia d’avui.Amb tot, en les darreres hores han netejat part del pati, ocupat pels elements descartats d’entre la ferralla recollida en els darrers dies. És la seva manera de donar una benvinguda el més digne possible, comenten, als seus nous companys a la nau.