Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La música torna al Palau amb un concert d’Albert Guinovart dedicat a les víctimes de la pandèmia

ACN Barcelona.-El pianista i compositor Albert Guinovart ha inaugurat aquest dimecres el cicle Estiu al Palau, que fins al 15 de setembre acollirà 22 concerts amb l’objectiu de donar suport […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-El pianista i compositor Albert Guinovart ha inaugurat aquest dimecres el cicle Estiu al Palau, que fins al 15 de setembre acollirà 22 concerts amb l’objectiu de donar suport als músics locals i animar el públic a gaudir novament de la música en directe. Després de tres mesos i mig d’aturada per la crisi del coronavirus, les butaques del Palau de la Música s’han tornat a omplir a un terç de la capacitat de la sala. El concert, que s’ha retransmès per streaming gratuïtament, s’ha dedicat a les víctimes de la pandèmia i a tot el personal sanitari. Guinovart, artista molt proper a la institució, ha interpretat obres de Frédéric Chopin i Enric Granados, així com l’estrena de ‘Cinc novel·letes’ que ha compost durant el confinament.

Guinovart ha obert el recital amb la ‘Fantasia-impromptu, op. 66’ de Frédéric Chopin, seguida dels ‘Valsos poètics’ d’Enric Granados i l’estrena de ‘Cinc novel·letes’, que ha compost durant el confinament. Es tracta de cinc peces que desenvolupen algunes parts solistes de la cantata ‘Els fills del segle’, amb text de Miquel Desclot, que va compondre el 1994.Com l’autor i intèrpret català, tant Chopin com Granados eren pianistes i compositors. En homenatge a Granados, ha ofert els ‘Valsos poètics’, obra del mateix Guinovart, i ha finalitzat el primer recital post-covid al Palau novament amb Chopin i el seu ‘Grande valse, op. 42’.Pianista i compositor Guinovart (Barcelona, 1962) manté una estreta relació amb el Palau de la Música Catalana i els cors de l’Orfeó Català. Va ser-ne compositor convidat la temporada 2017-18, en la qual es van programar una quinzena d’obres i l’estrena del seu ‘Requiem’, a càrrec del Cor Jove de l’Orfeó i l’Orquestra de les Illes Balears. A més d’actuar com a pianista solista i acompanyant, va arranjar per a cor i piano sis cançons populars que l’Orfeó Català li va encarregar per als concerts de la seva gira per la Xina el 2018.Amb actuacions arreu del món, el pianista ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. També és conegut per musicals com ‘Mar i cel’, ‘Flor de Nit’, ‘Gaudí’, ‘Paradís’, ‘La vampira del Raval’ i ‘Scaramouche’, a més de composicions per a la televisió, cinema i òperes. Mesures del cicleEl Palau ha posat a la venda un terç de l’aforament de la sala. Entre les mesures de seguretat que s’ha trobat el públic aquesta nit, protocols d’accés i de sortida del recinte, els programes de mà descarregables des dels mòbils, càmeres de temperatura corporal al vestíbul i catifes higièniques a l’entrada per desinfectar les sabates. Els concerts del cicle no tindran pauses, per tal d’evitar concentracions de gent. Aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han canviat els aparells climatitzadors de l’aire condicionat per optimitzar la purificació de l’aire dins la Sala de Concerts. Dotze dels 22 concerts que oferirà el Palau aquest estiu són noves propostes. El segon concert del cicle serà aquest dijous 2 de juliol amb la soprano Serena Sáenz, acompanyada pel pianista Ricardo Estrada.