Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La mostra ‘No em sents’, de l’artista índia Nalini Malani, nominada als Global Fine Art Awards 2020

ACN Barcelona.-La mostra ‘No em sents’, de l’artista índia Nalini Malani, ha estat nominada als Global Fine Art Awards del 2020. L’exhibició, organitzada per la Fundació Joan Miró i la […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-La mostra ‘No em sents’, de l’artista índia Nalini Malani, ha estat nominada als Global Fine Art Awards del 2020. L’exhibició, organitzada per la Fundació Joan Miró i la Fundació “La Caixa”, es pot veure actualment a les sales temporals de la primera entitat. El comitè d’investigació i nominació dels premis, que segons els organitzadors són considerats els Òscar de les arts, ha seleccionat la mostra de Malani entre 2.000 exposicions de més de 200 institucions artístiques d’arreu del món. És la primera exposició museística dedicada a aquesta artista a l’estat espanyol i ja va guanyar el Premi Joan Miró 2019. Ara ha estat nominada en la categoria de millor exposició individual d’un artista contemporani en actiu.

El treball de Malani convida el visitant a explorar algunes de les temàtiques principals de la seva obra, dedicada durant 50 anys a “la defensa dels silenciats i desposseïts d’arreu del món”, especialment de les dones. Les obres seleccionades “subratllen la riquesa i complexitat” de la feina de l’artista, basada en “instal·lacions immersives” i en una “iconografia multicapa” en què convergeixen el “coneixement profund de les mitologies antigues” i la “denúncia decidida de les injustícies contemporànies”. No em sents reuneix algunes de les obres “clau” de les cinc dècades de trajectòria de l’artista.Per a l’ocasió, l’artista ha fet dibuixos murals a les sales de la Fundació, unes obres “efímeres”, fetes ‘in situ’, que s’esborraran el darrer dia de la mostra amb una performance, segons indiquen els organitzadors. Es pot veure fins al 29 de novembre del 2020.Comissariada per Martina Millà, cap d’Exposicions de la Fundació Joan Miró, ‘No em sents’ és un dels set projectes artístics de l’estat espanyol inclosos a la llista dels 118 nominats d’aquest any per al programa Global Fine Art Awards. La selecció comprèn projectes de sis continents, 31 països i 68 ciutats diferents. Aquesta edició compta, a més, amb un nou premi a la millor exposició digital o programa educatiu en línia, en atenció a les actuals condicions sorgides arran del virus de la covid-19.