Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La Mostra d’Igualada recupera la seva essència amb els espectacles de carrer, gratuïts i de gran format

|

- Publicitat -

ACN Igualada – L’artista barceloní Joan Català ha estrenat aquest dijous ‘Idiòfona’ a la Mostra d’Igualada, un espectacle de carrer que s’inspira en el ferro i la relació d’aquesta matèria amb l’home. Un material que, segons Català, és alhora duresa i lleugeresa, i que està associat al soroll, la història, la memòria, l’esforç i la tossuderia. Amb aquest espectacle, itinerant i gratuït, la Mostra recupera la seva essència amb els espectacles de carrer i de gran format, sense limitació d’aforament i per a tots els públics. El seu director artístic, Ramon Giné, celebra aquest pas i assegura que el teatre infantil i juvenil català viu “un gran moment”. En aquest sentit, destaca que les propostes cada cop són més híbrides i multidisciplinars.

Un home arrossega un farcell de tubs de ferro de diferents llargades i busca un lloc on arribar. Així comença el nou espectacle de Joan Català. Es tracta d’un espectacle itinerant i participatiu que culmina amb una instal·lació sonora on el ferro és el protagonista.

Publicitat

“La meva idea és fer lleugera la duresa d’aquest material fred, sòrdid i brut que és el ferro i que m’ha acompanyat tota la vida per herència familiar”, assegura Català. L’artista destaca les virtuts d’utilitzar els espais públics com a espais escènics i lúdics perquè això li permet “viure un esperit de comunitat” i “complicitats” entre les persones que formen part del públic. Persones que, des de seu punt de vista, “valoren el treball fet a mà i aquest moment únic” que és l’espectacle viu.

<strong>La seva trajectòria</strong>

Joan Català entén el fet escènic com un espai de diàleg entre l’humà, l’objecte i l’entorn, on el joc i el treball s’empasten amb les eines, les vivències i les idees. Sempre vinculat a l’esport, es forma en arts plàstiques, circ, dansa contemporània i teatre de gest.

Des del 2005 ha treballat en diferents teatres i festivals de tot el món amb les companyies Daraomai, Circus Klezmer, Los 2Play i Cia. Mudances-Àngels Margarit. El 2012 comença a desenvolupar la seva visió particular de les arts escèniques pensades per al carrer i els paisatges urbans amb l’espectacle ‘Pelat’, encara programat arreu del món. El 2016 estrena ‘Menar’, un duet amb Roser Tutusaus i l’any 2021 estrena ‘5.100 m/s’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió