Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La Moncloa preveu aprovar dimarts els criteris de repartiment dels 11.000 MEUR d’ajudes a empreses, pimes i autònoms

ACN Madrid.-El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts els criteris de repartiment dels 11.000 MEUR d’ajudes a empreses, pimes i autònoms que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, […]

Avatar
Agències 08/03/2021

ACN Madrid.-El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts els criteris de repartiment dels 11.000 MEUR d’ajudes a empreses, pimes i autònoms que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el 24 de febrer. Es destinaran principalment a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com són l’hostaleria, la restauració, el petit comerç i el sector turístic, entre altres. Segons el govern espanyol, les ajudes permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica.

Els 11.000 MEUR arribaran al teixit econòmic a través de tres fons. Previsiblement un anirà destinat a empreses afectades per la crisi que es vehicularan a través de les CCAA, un altre serà de crèdits ICO i un altre suposarà la recapitalització d’empreses amb problemes de liquiditat. El president del govern espanyol va apuntar que l’executiu tenia encarrilada la negociació amb el Banc d’Espanya i els bancs. El pla inclourà un fons per a quites i un altre per a recapitalització de les pimes, i el disseny dels mecanismes està a càrrec de la vicepresidència econòmica.Els diners, segons aquestes fonts, permetran reforçar la solvència dels balanços de les empreses, les pimes i els autònoms, perquè “puguin reprendre la seva activitat, fer les inversions necessàries i contractar els treballadors que requereixen per iniciar en plenitud de facultats la recuperació econòmica”.