Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La Moncloa mostra la seva “voluntat absoluta” per col·laborar amb la justícia i esclarir l’Operació Catalunya

ACN Barcelona – La Moncloa ha mostrat la seva “voluntat absoluta” per tal de col·laborar amb la justícia i esclarir els fets de l’Operació Catalunya. La ministra de Política Territorial […]

Agències 01/03/2023

ACN Barcelona – La Moncloa ha mostrat la seva “voluntat absoluta” per tal de col·laborar amb la justícia i esclarir els fets de l’Operació Catalunya. La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha considerat “molt greu” que les administracions públiques hagin pogut utilitzar mitjans, cossos i forces de l’Estat amb finalitats partidistes per tapar casos de corrupció. “Són fets d’una gravetat absoluta”, ha afegit Rodríguez en una atenció als mitjans aquest dimecres a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A la ministra l’han acompanyat el president de l’entitat municipal i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón; i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

<strong>Cas ‘Mediador'</strong>

D’altra banda, Rodríguez també ha valorat el cas ‘Mediador’, després que el PP hagi registrat avui <a href=”https://www.acn.cat/new/d2ad41ba-3141-47a6-9a2a-ebf8c221cd0d/texts”>la petició</a> per crear una comissió d’investigació al Congrés. La ministra ha garantit que ja s’ha actuat amb “rotunditat” per condemnar i reprovar les actituds de la trama de corrupció que afecta un exdiputat del PSOE. La portaveu ha mostrat el seu “rebuig absolut” als fets.

Ara bé, Rodríguez també ha carregat contra el PP: “No em deixa de sorprendre la seva ànima, perquè és el mateix partit que ara fa un any es debatia entre la seva regeneració o tapar la corrupció, i va apostar per la corrupció”, ha reblat. La ministra també ha recordat diversos casos de corrupció que esquitxen el PP.

<strong>40 MEUR a Catalunya</strong>

La ministra s’ha reunit a la seu de l’AMB amb el seu president, Antonio Balmón, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugenia Gay, per tancar un acord entre la Moncloa i l’ens municipal. Rodríguez ha explicat que l’Estat invertirà 40 MEUR als ajuntaments de Catalunya -provinents dels fons de recuperació- per “digitalitzar” els municipis.

A més, Madrid vol incorporar l’AMB en l’àmbit de cooperació amb l’Estat. En aquest sentit, la Moncloa destinarà 1 MEUR per digitalitzar l’ens que presideix Balmón, candidat del PSC a l’alcaldia de Cornellà a les eleccions municipals del 28 de maig: “Cal posar en valor la fórmula de treball de l’AMB, i mostrar el compromís de la Moncloa amb l’atenció diària dels veïns”, ha argumentat Rodríguez.