Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Moncloa “esperarà” al Consell de Garanties Estatutàries per decidir si recorre el decret dels avals del TCu

ACN Madrid .-La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dijous que el seu executiu “esperarà” al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries […]

Avatar
Agències 22/07/2021

ACN Madrid .-La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dijous que el seu executiu “esperarà” al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries abans de decidir si interposa un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret del Govern que avala els excàrrecs davant el Tribunal de Comptes (TCu). En una entrevista a Onda Cero, Rodríguez ha afirmat que aquest Tribunal “està fent la seva feina” i “cal atendre’s al compliment estricte de la Llei”. “Si hi ha dubtes cal articular els mecanismes de legalitat oportuns”, ha dit, i per això “el PSC ha interposat una petició d’informe al Consell de Garanties Estatutàries, i esperarem en com es pronuncia per veure l’ancoratge d’aquesta disposició”.

En tot cas, Rodríguez ha assegurat que s’ha obert “un nou temps” en la relació entre Catalunya i Espanya: “El govern d’Espanya ha donat senyals inequívocs de voler conciliar amb la societat catalana i crec que el govern català també ho hauria de fer” perquè a la societat catalana “hi ha moltes persones esgotades amb la crispació política i social que ha afectat famílies i amics”. “S’obre un espai preciós en aquests moments amb els fons de recuperació”, i “la impressió és que hi ha moltes ganes d’emprendre, de reformular l’economia, i això està passant a Catalunya”. “Jo no dic que abandonin les seves posicions, però potser cal atendre abans el que és important i urgent, i aquest és el plantejament del govern d’Espanya”.