Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Moncloa diu que té “instruments limitats” i defensa que el mercat elèctric no es pot canviar “de la nit al dia”

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el govern espanyol té “instruments limitats” per revertir l’augment del preu de la llum perquè l’escalada s’està produint per “factors […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que el govern espanyol té “instruments limitats” per revertir l’augment del preu de la llum perquè l’escalada s’està produint per “factors internacionals”. Tanmateix, Montero ha dit que La Moncloa “seguirà treballant sense descans per abaratir el preu de l’energia encara que les causes no siguin nacionals”. En una atenció als mitjans aquest dijous a Cadis, la ministra d’Hisenda ha dit que l’executiu de Pedro Sánchez està prenent mesures estructurals que tindran efecte “en el mitjà termini” i permetran reduir la factura de la llum “el pròxim trimestre”. “El funcionament del mercat elèctric no es canvia de la nit al dia”, ha argumentat.

A més, Montero ha dit que els consumidors que tenen tarifa regulada s’hauran de “replantejar” quin tipus de contracte fer amb les elèctriques, ja que és aquesta tarifa la que s’està veient perjudicada per l’escalada dels preus majoristes.La titular d’Hisenda ha insistit que el govern de coalició ha heretat la gestió que va fer el PP en l’última dècada.