Dissabte, 8 d'agost de 2020 - Edició 744
La República

La Moncloa diu que la retallada en polítiques actives d’ocupació és “excepcional” i “reversible” un cop passi la crisi

ACN Barcelona.-La Moncloa argumenta que la retallada en polítiques actives d’ocupació és “absolutament excepcional” i “reversible” un cop passi la crisi sanitària del covid-19. En una conferència amb empresaris de […]

Avatar
Agències 08/04/2020

ACN Barcelona.-La Moncloa argumenta que la retallada en polítiques actives d’ocupació és “absolutament excepcional” i “reversible” un cop passi la crisi sanitària del covid-19. En una conferència amb empresaris de Pimec, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha justificat la decisió de retallar un 55% dels fons destinats als cursos de formació perquè aquests recursos “no es podien invertir” en els pròxims mesos. Segons ha dit Díaz, el govern espanyol va tenir un “debat duríssim” en el qual es va acabar apostant per “donar menjar a la gent” pagant la prestació d’atur amb aquells recursos reservats a la formació i que no es podrien utilitzar.

En ser preguntada per Imma Estivill, presidenta de Pimec Serveis Ocupacionals i de Qualificació, Díaz ha reiterat que la situació que ha provocat la pandèmia de coronavirus és l’única causa que explica la decisió.Segons la titular de Treball, la mesura és “absolutament reversible” més endavant. En aquest sentit, Díaz ha afirmat que un cop acabi l’emergència sanitària la formació professional “serà més important que mai”. Estivill ha reclamat al govern espanyol que reconsideri la proposta i que no destini la totalitat dels fons destinats a les polítiques actives d’ocupació a pagar l’atur dels treballadors. El cost d’assumir el pagament de la prestació per desocupació i de no cobrar a les empreses les cotitzacions socials si presenten un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) és de més de mil milions d’euros només a Catalunya, segons dades de la Moncloa.Díaz ha aprofitat la trobada amb els empresaris, que s’ha allargat més de dues hores, per recordar que el seu ministeri ha repartit 1.048 milions d’euros a tot l’Estat, 173 dels quals a Catalunya, gràcies a la retallada en el fons de polítiques actives d’ocupació. A més, ha recordat que les comunitats podran destinar aquests recursos “a les partides que desitgin”.Des que es va conèixer, el Govern ha criticat la proposta, argumentant que “no és raonable”. El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha lamentat la retallada de 215 milions d’euros el fons que rep la Generalitat per a polítiques actives d’ocupació. Segons el conseller, la decisió del govern espanyol és “una equivocació” perquè “caldran polítiques actives d’ocupació un cop superada la crisi de la covid-19”.

Relacionats