Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La Moncloa demana transparència a Ferrovial i recorda que podria cotitzar als Estats Units mantenint la seu a l’Estat

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha demanat aquest dimarts “transparència” a Ferrovial sobre els motius pels quals vol traslladar la seu social des de l’Estat als Països Baixos, i ha recordat que –tal com han dit la CMNV- Ferrovial no tindria “cap impediment” per cotitzar als Estats Units mantenint la seu a l’Estat. “Creiem que aquesta és una informació rellevant que s’ha de conèixer”, ha afirmat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons Rodríguez, a l’Estat hi ha “moltes multinacionals que cotitzen als mercats internacionals i que són molt competitives”, i l’empresa hauria de tenir en compte que “a l’àmbit econòmic i empresarial és important la transparència”.

Rodríguez ha fet aquestes manifestacions després que aquest dilluns el govern espanyol va enviar una carta a Ferrovial per recordar a la companyia i als seus accionistes que contràriament al que va esgrimir la direcció per justificar el trasllat, Ferrovial pot cotitzar a Wall Street sense traslladar la seu. Tot plegat quan falten dos dies per a la Junta General d’Accionistes que ha de donar el sí definitiu al moviment.

Publicitat

Segons la carta, les anàlisis dutes a terme per Borses i Mercats Espanyols (BME), la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i el mateix Ministeri d’Economia determinen que no cal que una empresa espanyola traslladi la seu a Amsterdam per poder cotitzar a la borsa nord-americana.

L’objectiu del govern espanyol és que els accionistes de Ferrovial “disposin de tota la informació” necessària abans de prendre la decisió definitiva sobre el trasllat de la seu. La Junta General d’Accionistes s’ha de celebrar aquest dijous 13 d’abril.

Si els accionistes hi donen llum verda, Ferrovial durà a terme una fusió per absorció amb la filial de Països Baixos, Ferrovial International SE, entre el segon i el tercer trimestre de l’any, de tal manera que abans d’acabar el 2023 podrà començar a cotitzar a la borsa de Nova York.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió