Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La Moncloa admet que possiblement “en dos o tres mesos” caldrà actualitzar el pla de mesures aprovat dimarts

ACN Madrid – La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha admès que “segurament en dos o tres mesos” caldrà actualitzar el pla de mesures per pal·liar els efectes […]

Agències 31/03/2022

ACN Madrid – La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha admès que “segurament en dos o tres mesos” caldrà actualitzar el pla de mesures per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna que el Consell de Ministres va aprovar dimarts i que té vigència fins el 30 de juny. Rodríguez ha demanat unitat a les formacions del Congrés de cara a la convalidació del paquet. També ha volgut llançar un “missatge de tranquil·litat” sobre l’augment de la inflació, que es va situar al 9,8% al mes de març. Segons Rodríguez, l’encariment de l’energia i de les matèries primes “fruit de la guerra de Putin” ha obtingut una resposta “ràpida” per part del govern espanyol a través del paquet de mesures aprovat el passat dimarts al Consell de Ministres.

Les mesures, ha dit, permeten “protegir els col·lectius més vulnerables” i mantenir “una senda” de creixement. “comprenc que hi ha por i incertesa”, ha dit, però cal llançar “un missatge de tranquil·litat” i confiança en un govern que té “experiència” perquè ja ha gestionat la crisi de la covid.

En una entrevista a TVE, Rodríguez ha recordat que fruit dels acords assolits al Consell de Ministres a partir d’aquest divendres entra en vigor la rebaixa del preu de la benzina per a tots els ciutadans, que la trobaran “entre 20 cèntims més barata” perquè “s’han posat 16.000 milions d’euros al servei públic d’aquest país”.

“Estem treballant per amortir aquest cop i perquè el més aviat possible recuperem la normalitat”, ha dit, però “cal no perdre la perspectiva que ens trobem en una guerra que tindrà conseqüències econòmiques”, i “el govern gestiona perquè aquestes conseqüències no les paguin els més vulnerables”.