Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La missió regular de Brussel·les per examinar l’estat de dret a Espanya serà a finals d’abril

ACN Brussel·les.-La missió regular de la Comissió Europea per examinar l’estat de dret a Espanya serà a finals d’abril, segons ha confirmat el portaveu comunitari de Justícia, Christian Wigand. La […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Brussel·les.-La missió regular de la Comissió Europea per examinar l’estat de dret a Espanya serà a finals d’abril, segons ha confirmat el portaveu comunitari de Justícia, Christian Wigand. La visita, que es farà de manera virtual, és una ronda de contactes regular amb les autoritats de l’àmbit judicial de cadascun dels estats membre perquè l’executiu comunitari elabori el pròxim informe sobre la situació de l’estat de dret en cadascun dels països. Segons va anunciar aquest dilluns el director de Drets Fonamentals i Estat de dret a la Comissió Europea, Emmanuel Crabit, l’informe es presentarà al juliol.

D’altra banda, el portaveu de la Comissió Europea ha confirmat haver rebut la carta de tres associacions de jutges de signe conservador, l’Associació Professional de la Magistratura (APM), l’Associació Judicial Francisco de Vitoria (AJFV) i el Foro Judicial Independiente (FJI), en què denuncien la reforma legal que limita les funcions del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Segons ha dit Wigand, l’executiu comunitari analitzarà “amb atenció” la queixa abans de respondre-hi. En la carta, les tres associacions judicials expressen “la seva inquietud” pel que consideren un atac a la “independència judicial” per “l’apagada” que pateix el CGPJ.Tanmateix, el portaveu comunitari ha desvinculat la ronda de contactes amb les autoritats espanyoles en el marc de l’informe sobre l’estat de dret de la carta de les associacions de jutges.