Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Mirona de Salt reobre les portes amb concerts de petit format a la fresca

ACN Salt.-La sala de concerts de la Mirona de Salt (Gironès) reobre les portes aquest dissabte 4 de juliol amb una programació de concerts de petit format a l’escenari exterior […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Salt.-La sala de concerts de la Mirona de Salt (Gironès) reobre les portes aquest dissabte 4 de juliol amb una programació de concerts de petit format a l’escenari exterior que hi ha a la part del darrera de la sala. Es tracta d’un espai que ja es va dissenyar per aquest tipus d’actes, però que no s’havia fet servir mai. El públic s’asseurà en taules distribuïdes pel pati. Cada taula tindrà tantes cadires com entrades hagi comprat cada persona. “Hem estat demanant que qui vulgui anar en grup, compri les entrades en grup”, ha recordat el director de la Mirona, Quim Marcé. El director també ha criticat que els aforaments permesos fan que la programació que qualsevol sala de concerts “sigui totalment inviable”.

La Mirona de Salt (Gironès) serà una de les primeres sales de concert de tot Catalunya en reobrir les portes després de quatre mesos amb una programació regular. Ho farà a partir d’aquest dissabte 4 de juliol amb concerts de petit format en un escenari exterior que hi ha al darrera de la sala. Es tracta d’un espai que ja va ser pensat per poder-hi fer actuacions a l’aire lliure però no es feia servir mai.Arran del coronavirus, però, la direcció de l’espai s’ha vist obligada a repensar el model que ofereix la sala de concerts i durant aquest estiu oferiran actuacions de petit format (sobretot cantautors i duets) a la fresca. El públic seurà en taules al pati exterior de la sala, que fins ara era la zona de càrrega i descàrrega de tots els grups musicals. Una persiana permet una obertura a l’escenari original de la sala, i per tant només caldrà girar els músics i els aparells de so i il·luminació.El director de la Mirona, Quim Marcé, ha detallat que reobren les portes aquest estiu per “generar il·lusió entre el sector”. De fet, Marcé ha detallat que la programació que tenen servirà per “reactivar els grups, encara que siguin petits”, però també implica contractar tècnics i aixecar l’ERTO de forma parcial als treballadors de la Mirona.La sala obre amb un aforament de 300 persones. De tota manera, Marcé ha lamentat que les limitacions en l’aforament fan que la programació “sigui totalment inviable”. Aquesta situació que pateix la Mirona és extrapolable a qualsevol sala de concert de Catalunya. “Portem quatre mesos sense ingressos”, ha afegit el director.Quim Marcé ha detallat que la programació a la fresca també és una mesura “per no allargar l’agonia”. “Intentarem que no ens costi més diners obrir que tenir tancat”, ha conclòs.Per poder seure en grup, la Mirona ha demanat als espectadors que si volen anar junts, una persona ha de comprar totes les entrades al mateix temps. Amb això, els responsables de la sala creen un excel amb el nombre de cadires que ha de tenir cada taula en funció de les entrades que ha comprat una persona. Quan arribin al lloc, hauran d’entregar les entrades i el personal de sala els acompanyarà fins a les cadires. Un cop la gent s’assegui, podran treure’s la mascareta. Fins aquest moment, serà obligatori que la gent en porti.Cantautors i duets, a la MironaLa Mirona estrenarà la programació aquest dissabte dissabte 4 de juliol amb David Busquets i David Palau. El 10 de juliol serà el torn de Miquel Abras i també hi passaran Ferran Exceso (17 de juliol) i Alverd Oliva (31 de juliol). La Beth actuarà a Salt el 24 de juliol en format de duet. Per altra banda, aquest juliol també hi actuarà Obeses (18 de juliol), Natxo Tarrés & The Wireless (1 d’agost) i Red Hot Chili Covers (11 de juliol). La sala està tancant la programació de cara a l’agost.