Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La Mesa del Parlament rebutja la petició de reconsideració de Cs sobre l’admissió a tràmit dels pressupostos

ACN Barcelona – La Mesa del Parlament ha rebutjat la petició de reconsideració registrada per Ciutadans sobre l’admissió a tràmit dels pressupostos de la Generalitat, segons fonts de la Mesa. […]

Agències 03/02/2023

ACN Barcelona – La Mesa del Parlament ha rebutjat la petició de reconsideració registrada per Ciutadans sobre l’admissió a tràmit dels pressupostos de la Generalitat, segons fonts de la Mesa. L’òrgan s’ha reunit telemàticament a un quart de quatre de la tarda i posteriorment ha informat de la decisió a la Junta de Portaveus, que també s’ha trobat per via telemàtica. Ciutadans havia entrat a registre la petició aquest mateix divendres. El grup taronja demanava que es reconsiderés l’admissió a tràmit del projecte de llei dels comptes –aprovat pel Govern aquest dijous- perquè considera que diversos punts “infringeixen la Constitució i l’Estatut” perquè “vulneren competències estatals”.

Ciutadans creu que hi ha partides del pressupost dedicat a Exteriors que suposen una invasió de competències. La formació liderada per Carlos Carrizosa considera que els pressupostos són “obertament inconstitucionals i contraris a sentències del TC” i per això demanava a la Mesa que “impedís” la seva tramitació.