Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La Mesa del Parlament engega motors per a la legislatura i manté l’auditori per celebrar el ple d’investidura

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha engegat els motors per a la nova legislatura amb una reunió de tràmit, en què s’ha fet un traspàs de l’anterior òrgan. Després d’haver […]

Agències 16/03/2021

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha engegat els motors per a la nova legislatura amb una reunió de tràmit, en què s’ha fet un traspàs de l’anterior òrgan. Després d’haver constituït el ple a l’auditori del Palau del Parlament per garantir les condicions sanitàries que no es podrien donar a la sala de sessions, la Mesa ha acordat mantenir l’auditori per a celebrar el ple d’investidura. D’aquesta manera, s’aprofita que el muntatge de la sala ja està fet i es preserva que tots els diputats puguin ser-hi de manera presencial. A la reunió, el PSC ha retret a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que s’hagi reunit amb els independentistes abans de la primera reunió d’aquest òrgan. Borràs ha replicat que ho continuarà fent.

A hores d’ara, tots els grups parlamentaris estan constituïts a excepció d’ERC i la CUP. El PPC s’ha constituït com a grup mixt, tot i que no el compartiran amb ningú més. Fins que no estiguin constituïts tots els grups no començarà la ronda de contactes formal que la presidenta del Parlament ha de fer per veure si hi ha algun candidat que compta els suports per anar a un ple d’investidura. Entre altres qüestions, a la Mesa s’ha acordat ampliar l’horari d’obertura del Parlament, limitat amb la pandèmia. Tot i que es continua prioritzant el teletreball, l’horari de dilluns a dijous serà de 8 del matí a les 20 hores i els divendres estarà obert fins a les 18 hores.La Mesa també ha recollit les iniciatives legislatives populars (ILP) -que no decauen amb la legislatura- per detallar en quin punt es troben i decidir amb quin tràmit es reinicien.A la reunió de la Mesa no s’ha abordat la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig.