Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La mesa de l’atenció a les persones denuncia el “silenci” del Govern davant les seves demandes

ACN Barcelona.-La mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya ha denunciat el “silenci” del Govern davant les seves demandes. Vint dies després de […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-La mesa unitària en defensa del sector social i d’atenció a les persones de Catalunya ha denunciat el “silenci” del Govern davant les seves demandes. Vint dies després de la presentació del manifest de la plataforma, que agrupa sindicats, col·legis professionals i organitzacions empresarials i del Tercer sector, l’entitat lamenta que no hi ha hagut resposta de l’executiu català. En aquell manifest fundacional, presentat el 18 de novembre, s’hi incloïa la petició expressa de “reunions urgents” per tractar les qüestions que afecten el col·lectiu. Per això, ara subratlla el “desconcert davant la inacció” de l’equip encapçalat per Quim Torra i anuncia reunions amb tots els grups parlamentaris.

La petició de la mesa unitària té com a objectiu “obrir una via de diàleg” que permeti “avançar” cap a unes polítiques públiques que assegurin la cobertura dels drets socials, la qualitat de l’atenció, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals de les persones que treballen en aquest sector.Els integrants de la plataforma subratllen que els grups parlamentaris sí els han respost, i que per això aquest dimecres s’ha previst una reunió conjunta amb tots ells durant la qual se’ls demanarà que situïn com a “urgents” les necessitats del sector social dins l’agenda política del país. També reclamaran als partits que construeixin “consensos” perquè aquest extrem quedi palès als pressupostos del 2020.