Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La Mesa acorda que el proper ple del Parlament es faci amb vot telemàtic i un format reduït de 21 diputats com a màxim

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que el pròxim ple tingui un format reduït de com a màxim 21 diputats i es pugui fer vot telemàtic. De […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que el pròxim ple tingui un format reduït de com a màxim 21 diputats i es pugui fer vot telemàtic. De fet, després d’analitzar l’informe del Departament d’Informàtica, s’ha decidit encarregar els serveis tècnics del Parlament que habilitin la votació telemàtica per al pròxim ple. I segons ha acordat la Mesa, els diputats podran votar telemàticament o delegar el vot. La Junta de Portaveus que es reuneix aquest dimarts ha de fixar la data d’aquest ple en el què es podrien votar la llei de pressupostos, la llei d’acompanyament als pressupostos i els decrets aprovats pel Govern en relació a la gestió del coronavirus.

Segons s’ha acordat, la Mesa del Ple estarà formada exclusivament pel president del Parlament, Roger Torrent, i un secretari o secretària. Fins ara s’havia dit que els diputats havien de votar a través de la delegació de vot als diputats presents a l’hemicicle. Però avui, per primera vegada, s’introdueix la possibilitat que es pugui fer vot telemàtic. Les intervencions però seran presencials. D’altra banda, després d’analitzar l’informe de l’Oïdora de Comptes, s’ha convocat una Mesa ampliada per al proper dimarts 21 d’abril per aprovar la liquidació dels comptes de la cambra del 2019 i determinar on es destina l’estalvi general. Tot plegat, en el marc del debat sobre la fórmula per destinar recursos a la lluita contra la covid-19. De fet, s’ha demanat a l’Oïdora de Comptes que estudiï la possibilitat que el Parlament faci donacions a entitats privades que lluiten contra el coronavirus.