Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La Meridiana de Barcelona guanyarà verd i perdrà dos dels vuit carrils entre Mallorca i Fabra i Puig

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona invertirà 46,6 milions d’euros (MEUR) per transformar l’Avinguda de la Meridiana fins a Fabra i Puig amb l’objectiu que sigui un eix cívic amb més verd […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona invertirà 46,6 milions d’euros (MEUR) per transformar l’Avinguda de la Meridiana fins a Fabra i Puig amb l’objectiu que sigui un eix cívic amb més verd i més espai per al vianant i la mobilitat sostenible. El setembre començaran les obres al tram Mallorca – Navas de Tolosa/Josep Estivill, amb un pressupost d’uns 6,6 MEUR, un carril d’entrada i un de sortida menys, o sigui que es passarà dels vuit actuals a sis, i una mitjana central amb un carril bici segregat, arbrat i zones d’estada. Entre aquest any i el vinent s’elaboraran els projectes de l’àmbit Navas de Tolosa/Josep Estivill – Fabra i Puig per poder iniciar les obres a principis del 2022 i acabar-les a finals del 2023, amb una inversió d’uns 40 MEUR.

En aquest tram es passarà de vuit a sis carrils de circulació, el carril bici serà segregat i l’ample de la calçada es reduirà en quasi deu metres que es redistribuiran en espais per als vianants i el verd. Al llarg dels dos trams se situaran dues noves fileres d’arbres que permetrà plantar-ne 450, i també es crearan parterres per guanyar 13.000 m2 de verd. La renovació de l’àmbit que va de la plaça de les Glòries al carrer de Mallorca ja s’ha completat. En aquest mandat l’objectiu és arribar fins a Fabra i Puig, de manera que s’haurà actuat sobre un total de 2.870 metres. El proper pas serà reprendre la transformació des de Mallorca fins a més enllà de la meitat de l’àmbit Navas de Tolosa-Josep Estivill.