Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

La meitat dels empresaris de l’hostaleria troben a faltar mà d’obra, segons un informe del Banc d’Espanya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Un 52% dels empresaris de l’hostaleria troben a faltar mà d’obra, segons un estudi del Banc d’Espanya sobre l’activitat empresarial. En la mateixa línia, un 50% de les companyies del sector de la construcció manifesten tenir problemes per trobar personal. Es tracta dels dos sectors que més dificultats troben a l’hora de contractar i, per aquest motiu, preveuen un augment més elevat dels preus durant el pròxim any en comparació amb la resta d’activitats. L’informe apunta que l’escassetat de mà d’obra és un problema creixent per cinquè trimestre consecutiu i un 35% de companyies manifesten patir-lo. En canvi, les empreses diuen que durant el primer trimestre de l’any ha disminuït “significativament” l’impacte de la crisi de subministraments.

El document també assenyala que entre gener i març els empresaris han constatat una “moderació” de la pressió dels costos de producció. Les expectatives a curt i mitjà termini preveuen menors augments de costos i preus de venda. En canvi, estimen un “lleuger” augment dels costos laborals durant el pròxim any.

Publicitat

Pel que fa a la facturació entre els tres primers mesos del 2023, segons l’informe del Banc d’Espanya les companyies han notat un “lleuger deteriorament” dels seus ingressos, però tenen perspectives “positives” pel següent trimestre.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió