Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

La meitat de les famílies nombroses no marxaran de vacances per manca de recursos, segons una enquesta de FANOC

ACN Barcelona – Gairebé la meitat de les famílies nombroses assegura que no podrà marxar fora de vacances aquest estiu per manca de recursos, segons una enquesta de l’associació de […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – Gairebé la meitat de les famílies nombroses assegura que no podrà marxar fora de vacances aquest estiu per manca de recursos, segons una enquesta de l’associació de famílies nombroses de Catalunya (FANOC). Un 30,4% farà uns dies de vacances en un hotel, càmping, apartament, casa rural o una activitat turística contractada. Un 20,5% de famílies aprofitarà una segona residència pròpia o de familiars. En l’enquesta anual de consum de la FANOC, feta a l’abril, van ser un 24% les famílies que van contestar que no podrien marxar de vacances. L’organització ha valorat que això és un efecte de la forta pujada de preus i la por econòmica pel futur, que està tenint en un impacte “fortíssim” en l’economia d’aquestes famílies.

Per a la FANOC, les dades indiquen el ràpid i fort creixement de les taxes de pobresa i exclusió social entre les famílies nombroses, que afecta a un de cada quatre menors de Catalunya que viuen en aquestes unitats familiars.

Davant d’això, ha demanat al Govern que recuperi la prestació universal per a fills fins als sis anys per a famílies nombroses i monoparentals que va suprimir al juliol del 2011. També ha reclamat un pla de xoc per donar més suport a les famílies nombroses.