Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La Marea Pensionista diu que la reforma de les pensions és “maquillatge retòric” i critica que conté “xifres irreals”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Marea Pensionista de Catalunya assegura que la reforma de les pensions és “maquillatge retòric” perquè conté “xifres irreals”. En un comunicat, l’entitat remarca que “no hi ha dubte” que la nova llei “millora puntualment la situació present”, però assegura que inclou “una versió obscura que no s’explica”. En aquest sentit, els pensionistes lamenten que “les promeses d’augment de la pensió d’aquí a 4 anys” són “simplement fum” perquè “ho haurà de gestionar un altre govern” i apunten que, tenint en compte la situació inflacionària actual, “ningú pot assegurar res del que passarà”. Per aquest motiu exigeixen una prestació mínima de 1.080 euros i critiquen que no se’ls hagi tingut en compte en la negociació de la reforma.

En concret, Marea Pensionista lamenta que el text no inclogui la seva exigència dels 15 anys de còmput, que tampoc “comenti res” de la reducció de l’edat de jubilació de 67 a 65 anys i que s’incompleixi l’exigència de portar a terme una auditoria pel Tribunal de Comptes.

Publicitat

Precisament aquest dilluns al matí els pensionistes s’han concentrat a plaça Universitat i han llegit un manifest amb les seves reivindicacions contra la segona fase de la reforma que va aprovar dimarts el Consell de Ministres. Entre els punts més destacats de la reforma, s’introdueix un model dual que permet escollir entre els últims 25 anys cotitzats o 29 anys, descartant els dos pitjors exercicis; pujades de les bases màximes de cotització i millores en les pensions mínimes.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió