Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La marató de donants de sang arriba als 6.000 donants en la seva penúltima jornada

ACN Barcelona.-La marató de donants de sang ha arribat als 6.000 donants en la seva penúltima jornada. El ritme de donacions és enguany un 10% més baix que l’any passat […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-La marató de donants de sang ha arribat als 6.000 donants en la seva penúltima jornada. El ritme de donacions és enguany un 10% més baix que l’any passat per l’alta incidència de la covid-19, així com el temps que s’ha d’esperar per poder-ne donar després de ser infectat, que es fixa en 28 dies. La marató acaba aquest dissabte amb una campanya especial a la seu central del Banc de Sang a Barcelona, unes instal·lacions on s’analitzen les donacions, es preparen, es conserven i s’envien als pacients que les necessiten.

A dia d’avui a Catalunya hi ha sang per assegurar les necessitats dels hospitals dels 6 propers dies, tot i que la xifra òptima se situaria en 8 dies. En aquest sentit, el Banc de Sang recorda que les donacions continuen sent necessàries més enllà de la marató, i demana que tothom qui estigui bé de salut s’apunti, per compensar totes les persones que no poden venir a causa de l’onada de covid.