Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La majoria de països a la UE recomana la segona dosi d’AstraZeneca i només una minoria posa una altra vacuna

ACN Brussel·les.-La majoria de països a la Unió Europea recomana la segona dosi d’AstraZeneca i només una minoria posa una altra vacuna. Segons un informe del Centre Europeu per a […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Brussel·les.-La majoria de països a la Unió Europea recomana la segona dosi d’AstraZeneca i només una minoria posa una altra vacuna. Segons un informe del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicat aquest dimarts, fins a 19 estats membre autoritzen la segona dosi d’AstraZeneca encara que hagin restringit el seu ús entre algunes franges d’edat. En canvi, només cinc països administren la segona dosi amb Pfizer-BioNTech o Moderna: França, Alemanya, Finlàndia, Suècia i Dinamarca. Mentrestant, Espanya, Bèlgica i Irlanda encara estan estudiant què fer tenint en compte que els afectats han de completar la pauta a partir de finals de maig.

L’ECDC ha constatat en el seu informe la divisió entre els estats membre de la UE a l’hora d’administrar la vacuna d’AstraZeneca. Una quinzena d’estats, entre ells l’espanyol, només l’estan posant als més grans, si bé hi ha diferències en el llindar d’edat. Només Dinamarca ha suspès totalment la vacunació amb AstraZeneca.Per contra, una desena de països, la majoria de l’Europa de l’est, continuen utilitzant el vaccí per a tots els grups d’edat, tal com recomana l’Agència Europea de Medicaments.