Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La majoria de números dos dels departaments del Govern d’Aragonès tenen experiència en l’administració

ACN Barcelona.-La majoria dels secretaris generals dels departaments, a la pràctica els números dos dels consellers, tenen experiència en l’administració catalana. També destaca el salt que fan alguns d’una conselleria […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Barcelona.-La majoria dels secretaris generals dels departaments, a la pràctica els números dos dels consellers, tenen experiència en l’administració catalana. També destaca el salt que fan alguns d’una conselleria a una altra com a conseqüència de l’intercanvi de papers en molts casos entre ERC i JxCat. Oriol Amorós, que fins ara era secretari general del Departament de Treball, ara ocuparà aquest mateix càrrec a Interior amb el conseller Joan Ignasi Elena. El secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, amb Jordi Puigneró, serà Ricard Font, fins ara president de Ferrocarrils i que havia estat, amb anterioritat, secretari d’Infraestructures amb l’exconseller Josep Rull.

Amb el canvi de Govern, i el canvi de carteres entre ERC i Junts, diversos càrrecs salten d’un departament a un altre. És el cas de Núria Cuenca, que havia estat número dos d’Educació i que ocuparà ara aquest càrrec a Presidència, amb la consellera Laura Vilagrà. Oriol Sagrera, que havia estat el cap de gabinet de Roger Torrent en la seva presidència al Parlament, continuarà treballant amb el republicà i ocuparà ara de la secretaria general de la conselleria d’Empresa. Georgina Oliva serà la secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes, amb Tània Verge. Oliva havia ocupat la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials amb l’exconseller Chakir El Homrani. D’altra banda, Patricia Gomà, provinent de Justícia, passarà al Departament d’Educació; i Jordi Foz passarà d’haver estat el secretari de Transparència i Govern Obert a ser el número dos al Departament de Cultura.Jaume Cabrafiga, que havia estat el número 2 al Departament d’Empresa i Treball, serà el secretari general del Departament d’Economia i Hisenda, amb el conseller Jaume Giró. Amb anterioritat, Cabrafiga havia estat cap de gabinet de l’exconsellera Meritxell Borràs. La fins ara secretària general a Presidència, Meritxell Masó, passarà a estar al servei del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, com a secretària general del Departament. Lluís Baulenas deixa la secretaria del Departament de Cultura per ocupar aquest mateix càrrec al Departament d’Acció Exterior i Transparència, com a número 2 de la consellera Victòria Alsina.Maria Dolors Rusinés ha estat nomenada secretària general del Departament de Drets Socials; la número 2 del Departament de Recerca i Universitats, amb Gemma Geis, serà Esther Morales i Joaquim Clavaguera assumeix la secretaria general del Departament de Justícia.