Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La majoria de catalans aposta per una via pactada per resoldre el conflicte polític, segons el CEO

ACN Barcelona – Una majoria de catalans, siguin favorables o contraris a la independència de Catalunya, es mostra favorable a una via pactada per resoldre el conflicte polític, segons l’últim […]

Agències 28/07/2022

ACN Barcelona – Una majoria de catalans, siguin favorables o contraris a la independència de Catalunya, es mostra favorable a una via pactada per resoldre el conflicte polític, segons l’últim baròmetre publicat pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). En concret, el 28% dels partidaris de la indepèndencia i el 34% dels que opten per la unitat d’Espanya creuen que hi ha d’haver aquesta via pactada. L’11% dels enquestats són partidaris de la independència unilateral i el 8% aposta per la unitat d’Espanya i no creu que hi hagi d’haver cap negociació. A la pregunta directa de si vol que Catalunya sigui un estat independent, s’imposa el no amb el 52% davant del 41% que respon que sí.

Respecte a l’anterior baròmetre, el CEO detecta un creixement dels contraris a la independència de 4 punts i una baixada de partidaris de 3 punts. De fet, els partidaris a la independència no se situava en el 41% des del juny del 2017. Per contra, la posició contrària a la independència arriba al 52% per primera vegada des del febrer del 2015.

Preguntats sobre la preferència per la relació entre Catalunya i Espanya amb quatre opcions, la independència s’imposa amb un 34% dels suports. El 30% aposta perquè Catalunya sigui una comunitat autònoma dins d’Espanya, un 22% un estat dins d’una Espanya federal i un 8% una regió d’Espanya.