Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La major exposició de l’economia catalana al sector exterior la pot portar a créixer per sota de l’espanyola el 2019

ACN Barcelona.-La major exposició de l’economia catalana al sector exterior és una mostra de la seva “competitivitat” però la pot portar a créixer per sota de l’espanyola el 2019 per […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-La major exposició de l’economia catalana al sector exterior és una mostra de la seva “competitivitat” però la pot portar a créixer per sota de l’espanyola el 2019 per primer cop en els darrers anys. Ho ha explicat aquest divendres al matí la directora de la Memòria Econòmica de Catalunya 2018, Carme Poveda, durant la presentació de la publicació que elabora anualment el Consell General de Cambres de Catalunya. Les companyies del Principat se segueixen internacionalitzant tot i la recuperació del mercat intern i les vendes a l’estranger suposen prop del 65% del total. L’any passat Catalunya va assolir el màxim històric d’empreses exportadores regulars, amb 17.239. Això vol dir que una de cada tres empreses exportadores de l’Estat està ubicada al Principat. Durant el 2018, Catalunya “ha resistit prou bé” l’alentiment del comerç mundial però la “major exposició a l’entorn internacional” pot afectar el creixement del PIB d’aquest any.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha destacat que l’economia catalana “va bé” i està “més preparada per afrontar una possible crisi” que abans de la recessió econòmica de fa una dècada. Canadell ha felicitat el Govern pel seu “lideratge” que ha contribuït a la bona marxa de l’economia catalana i també a les empreses.