Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La Lliga Democràtica no es presentarà a les eleccions després de no arribar a un acord amb el PSC

ACN Barcelona.-La Lliga Democràtica ha decidit no presentar-se a les eleccions previstes per al 14 de febrer després de no arribar a un acord amb el PSC per anar-hi junts. […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.-La Lliga Democràtica ha decidit no presentar-se a les eleccions previstes per al 14 de febrer després de no arribar a un acord amb el PSC per anar-hi junts. En un comunicat, el partit atribueix el desacord a l’aposta per Salvador Illa com a candidat socialista en substitució de Miquel Iceta. La formació liderada per Astrid Barrio assegura que inicialment semblava que el PSC acceptava una fórmula compatible amb el que plantejava el seu partit. Però afegeix que hi ha hagut un “canvi d’orientació” i que finalment el PSC ha plantejat la incorporació de persones procedents de la Lliga a les llistes electorals però sense que hi hagi una visualització d’aquest espai polític.

La Lliga apostava per un “front ampli en forma de coalició” que aplegués i mobilitzés els partits, col·lectius i persones de tradició catalanista “que no es resignen a una nova victòria de l’independentisme a Catalunya”. El partit volia concórrer als comicis amb el PSC i altres formacions que es defineixen com a catalanistes moderades, com Units per Avançar i Lliures. La Lliga proposava un programa de mínims basat en la reconstrucció econòmica, un rescat social, la “reconciliació entre catalans” i el bon govern i que, per la diferència entre els diferents espais que es podrien integrar sota el paraigua del PSC, que cada formació tingués llibertat de vot a les institucions.

Relacionats