Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

La Llibreria Etcètera i el periodista Marc Giró, guanyadors del XI Memorial Pere Rodeja

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Llibreria Etcètera de Barcelona i el periodista i historiador de l’art Marc Giró són els guanyadors del XI Memorial Pere Rodeja. Així ho ha fet públic el premi que homenatja el llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí. El certamen ha premiat la llibreria per una llarga història que ha “regalat al Poblenou farcida d’una activitat contínua i d’una enorme capacitat de reinvenció”. El jurat ha considerat que és “un exemple a reivindicar de feina ben feta, el reconeixement a les llibreries que fa temps que hi són. Pel que fa a Giró, han aplaudit el seu espai radiofònic per la difusió de la literatura i el seu entusiasme “encomanadís” amb la forma “absoluta i innovadora” de parlar de llibres. L’acte de lliurement serà aquest dissabte a Girona.

El jurat format per Anna Guitart, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, ha constatat que la Llibreria Etcètera té “personalitat” i representa la feina “permanent” que crea comunitat, que dóna caràcter al seu entorn, en aquest cas al barri del Poblenou. “A la Xon i l’Àlex els defineix la capacitat de treball, la gran implicació que hi posen i l’aposta per dur els grans autors més enllà dels llocs cèntrics”, han comentat.

Publicitat

Pel que fa a Marc Giró, el jurat ha celebrat que ha dut a la ràdio comercial “un espai per la difusió de la literatura, de grans llibres, i, alhora, per a tothom, per a tota mena de públics, de manera planera, amb simpatia i un entusiasme encomanadís, una forma, en definitiva, absolutament innovadora de parlar de llibres”. Un exemple a seguir, a ser agosarats”, han afegit. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió