Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La llei que reformula el Consell Educatiu supera l’esmena a la totalitat de Cs i continua el tràmit parlamentari

ACN Barcelona – El Parlament ha rebutjat l’esmena a la totalitat de Cs contra la llei que reformula i estableix la composició del Consell Educatiu. Així doncs, el projecte de […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – El Parlament ha rebutjat l’esmena a la totalitat de Cs contra la llei que reformula i estableix la composició del Consell Educatiu. Així doncs, el projecte de llei del Govern continuarà el tràmit parlamentari. El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha destacat que servirà per “obrir el Consell a més veus per donar resposta a peticions de diferents entitats i col·lectius”. Cambray també ha avançat que proposarà al nou Consell Educatiu un debat “seriós i calmat” sobre la possibilitat de tirar endavant una llei de participació educativa per “promoure les sinèrgies entre els consells”. “Ens creiem la participació real i estructurada en què tothom s’hi senti partícip”, ha afegit

La norma, que aquest dimecres ha superat el debat a la totalitat, canvia el nom de l’òrgan que de Consell Escolar de Catalunya es passarà a dir Consell Educatiu de Catalunya. I dona compliment a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que estableix que la composició del Consell s’ha d’establir per llei.

Amb la nova proposta, el Consell estarà constituït per representants de tres sectors: l’administració educativa (tant de la Generalitat com de l’administració local i dels consells escolars territorials), la comunitat educativa (incloent famílies, alumnes, personal de lleure educatiu o titulars de centres privats) i la comunitat educativa en general (inclosos els sectors professionals relacionats amb l’àmbit educatiu). Cadascun d’aquests tres sectors podrà tenir un màxim de 25 membres, que és un terç dels 75 membres que integraran el Consell.

Cambray ha destacat que es “flexibilitza” la composició del Consell per adaptar-se a noves realitats i que també suposarà canvis en el seu funcionament per fer-lo “més viu i efectiu”. El titular d’Educació també ha explicat que en un termini de 6 mesos des de l’aprovació de la llei el Consell haurà de proposar al Govern la representació dels diferents sectors i elaborar les normes de funcionament de l’òrgan.