Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Llei de l’eutanàsia supera un el penúltim tràmit al Congrés

ACN Madrid.-La Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous el dictamen de la Llei de l’eutanàsia, que regularà la mort assistida. Ho ha fet amb el […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Madrid.-La Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous el dictamen de la Llei de l’eutanàsia, que regularà la mort assistida. Ho ha fet amb el vot a favor de totes les formacions excepte el PP i Vox, que s’hi han oposat. La llei anirà ara al ple del Congrés dels Diputats, que previsiblement li donarà el vist i plau definitiu amb els vots de la mateixa majoria.

La Llei estableix un procediment a través del qual el pacient pot demanar que se li apliqui tan en centres hospitalaris com a casa. Ho podran demanar els qui pateixin una malaltia greu, crònica, invalidant o incurable en situacions associades a un “patiment físic o psíquic constant i intolerable” i quan, a més, existeixi la “seguretat” o una gran probabilitat que no hi hagi capacitat de cura o millora. La llei regularà que els qui sol·licitin la eutanàsia ho hauran de fer en dues peticions per escrit separades per un mínim de 15 dies. La decisió ha de ser autònoma i sense pressions, i es pot fer palesa a través d’una declaració de voluntats anticipades. L’avaluació la faran dos facultatius que remetran el seu examen a una comissió de control, que és qui haurà de donar, o no, el seu vist i plau a l’aplicació de l’eutanàsia. En cas de penediment, el pacient se’n podrà desdir en qualsevol moment. Es durà a terme sempre per part de personal sanitari. Amb tot la llei contempla que els facultatius s’acullin a la objecció de consciència i ho deixin a mans d’un altre metge.