Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La línia de préstecs B-Crèdits finança 659 micropimes i autònoms amb 8,2 milions d’euros

ACN Barcelona.-La línia de préstecs B-Crèdits, impulsada per l’Institut Català de Finances (ICF), Avalis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, ha finançat fins ara 659 […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-La línia de préstecs B-Crèdits, impulsada per l’Institut Català de Finances (ICF), Avalis de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, ha finançat fins ara 659 micropimes i autònoms amb 8,2 milions d’euros. L’objectiu dels préstecs, de fins a 12.500 euros, és cobrir necessitats de liquiditat arran de la crisi de la covid-19 i contribuir a reactivar l’economia local. Els préstecs s’han destinat preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, amb atenció especial al col·lectiu de les dones. Els 8,2 milions invertits fins ara són el 68% de la quantitat inicial disponible, fixada en 12 milions.

Els micropréstecs s’han de tornar en cinc anys amb un any de carència inclòs. A parer del conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, això permet els beneficiaris “centrar-se en la reactivació dels seus negocis”.El conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, ha valorat “l’agilitat” del procés de concessió que ha permès que “en pocs dies” s’hagi pogut disposar d’uns diners molt “necessaris” per a aquest segment de l’activitat econòmica.Finalment, el primer tinent d’alcaldia de Treball, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la voluntat del consistori de “fer costat” a la petita economia de la ciutat i ha celebrat haver-ho fet “des de la lògica de la complementarietat i la col·laboració” amb la resta d’administracions.