Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La jutgessa de vigilància penitenciària autoritza el permís de tres dies a Sànchez tot i l’oposició de fiscalia

ACN Barcelona.-La jutgessa de vigilància penitenciària ha autoritzat el permís de tres dies a Jordi Sànchez tot i l’oposició de fiscalia. En la seva interlocutòria, constata que l’exlíder de l’ANC […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-La jutgessa de vigilància penitenciària ha autoritzat el permís de tres dies a Jordi Sànchez tot i l’oposició de fiscalia. En la seva interlocutòria, constata que l’exlíder de l’ANC és conscient que hauria d’haver actuat d’una altra forma durant la tardor del 2017. Per afirmar-ho, es basa en els informes dels juristes, psicòlegs i treballadors socials de Lledoners, que apunten que l’intern assumeix la responsabilitat dels seus actes, mostra motivació pel canvi i canviaria algunes formes d’actuar, però no les seves conviccions. “No es pot pretendre canviar o modificar el pensament o ideologia política de l’intern”, afegeix en relació al ministeri públic.

La fiscalia va opinar que era “prematur” concedir aquest permís, i remarcava especialment la “manca de penediment” del pres. En canvi, la jutgessa insisteix a destacar la bona conducta de Sànchez, així com l’assumpció de responsabilitats dels fets delictius que l’han portat a la presó. Que no comparteixi la seva qualificació jurídica, continua, no és motiu per denegar el permís, ja que la normativa penitenciària no imposa l’obligació del condemnat a penedir-se o declarar-se culpable. En tot cas, recull que segons els informes dels treballadors de Lledoners, Sànchez ha manifestat que canviaria el fet de pujar al cotxe el 20-S per avisar els manifestants que desconvocaven la manifestació, perquè des de l’exterior es va percebre com una falta de respecte cap a la policia. També remarca que s’ha desvinculat de l’ANC i que no té intenció de continuar per aquest camí. L’informe diu que les seves inquietuds polítiques s’enfocaran d’una altra manera que no tindrà a veure amb l’activisme social. Pel que fa als programes de tractament, replica a la fiscalia que no n’hi ha cap sobre la sedició, i nega que hi hagi risc de reincidència delictiva ni de trencament de la condemna.