Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 916
La República

La justícia europea avisa que no es poden expulsar menors no acompanyats si no tenen una família d’acollida al seu país

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha assegurat que els estats membre no poden expulsar menors no acompanyats si aquests no tenen una família d’acollida al […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha assegurat que els estats membre no poden expulsar menors no acompanyats si aquests no tenen una família d’acollida al país d’origen. En resposta a un tribunal holandès pel cas d’un jove guineà, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg ha defensat que durant el procediment d’expulsió ha de prevaldre “l’interès superior” del nen o nena. Sense una acollida adequada el menor es trobaria en una situació de gran incertesa si fos retornat, especialment pel que fa a la seva escolarització, diu el TJUE. Luxemburg considera que això vulnera la protecció del menor i, per tant, no se’l pot expulsar encara que no hagi obtingut el permís de residència.

El TJUE ha resolt així els dubtes d’un tribunal holandès que estudia el cas d’un menor de 15 anys de Guinea que s’enfronta a l’expulsió. El jove va demanar el 2017 el permís de residència al·legant el dret d’asil, explicant que a Amsterdam va ser víctima del tràfic de persones i d’explotació sexual i que a Guinea no podia contactar amb la seva família. Tanmateix, les autoritats holandeses van denegar la petició d’asil i van aprovar el retorn del menor, que posteriorment va recórrer davant dels tribunals.Ara el TJUE avisa a la justícia holandesa que no pot ratificar l’expulsió del menor si no té una acollida apropiada.

Relacionats