Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La justícia belga obliga AstraZeneca a entregar a la UE menys vacunes de les demanades per Brussel·les

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Primera Instància de Brussel·les ha obligat AstraZeneca a entregar menys vacunes de les demanades per la Comissió Europea. En la seva decisió sobre un dels dos […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Primera Instància de Brussel·les ha obligat AstraZeneca a entregar menys vacunes de les demanades per la Comissió Europea. En la seva decisió sobre un dels dos processos oberts, el tribunal belga admet que la companyia no ha complert el contracte amb la Comissió Europea, però l’imposa una xifra d’entrega de dosis molt inferior a la demanada per Brussel·les. Concretament, el tribunal imposa a la companyia farmacèutica un calendari vinculant per a l’entrega de 50 milions de dosis abans del 27 de setembre, que se sumen als 30 milions ja entregats per AstraZeneca el primer trimestre de l’any.

Dels 50 milions de dosis, però, la companyia ja n’ha entregat uns 40 milions, la qual cosa significa que només n’haurà d’enviar uns 10 milions més fins a finals de setembre. Aquesta xifra està lluny dels 300 milions de vacunes que reclamava l’executiu europeu. Si no compleix el calendari d’entrega, AstraZeneca s’arrisca a una multa de 10 euros per dosi no entregada.