Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La Junta Electoral prohibeix a la Paeria de Lleida la difusió d’un tríptic i una carta en considerar-los electoralistes

ACN Lleida.-La Junta Electoral de Zona de Lleida ha exigit aquest dimecres a la Paeria que aturi de forma “immediata” la distribució dels tríptics que porten per títol ‘Ordenança de […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Lleida.-La Junta Electoral de Zona de Lleida ha exigit aquest dimecres a la Paeria que aturi de forma “immediata” la distribució dels tríptics que porten per títol ‘Ordenança de Paisatge. Lleida, que n’ets de bonica’, a més de la retirada del document del web municipal, en considerar el seu contingut electoralista. De la mateixa manera, ha ordenat a l’Ajuntament de Lleida aturar la difusió d’una carta signada per l’alcalde Fèlix Larrosa, adreçada als veïns de la Bordeta sobre el projecte del bosc urbà del barri, inclòs en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, aprovat inicialment. Ho ha fet després d’estimar dues denúncies interposades per Junts per Catalunya que alertaven de continguts amb ”al·lusions clares” a les ”fites” aconseguides pel govern municipal durant el mandat.

En les dues denúncies de JxCat s’argumenta que, tant la carta dirigida als veïns de la Bordeta sobre el projecte del bosc urbà com els tríptics sobre la nova ordenança municipal de Paisatge, atempten de forma clara contra els ”principis d’objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment els processos electorals”, així com el principi d’igualtat entre els actors electorals. Així mateix, qualifiquen ambdós documents difosos per la Paeria ”d’electoralistes i partidistes” i que en cap cas són ”imprescindibles per la salvaguarda de l’interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics”. Cal recordar que aquest mateix dimarts la Junta Electoral de Zona de Lleida també va prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de març.La Junta Electoral també prohibeix un acte convocat per divendres per l’Ajuntament de Torrelameu D’altra banda, la Junta Electoral de Zona de Balaguer ha prohibit a l’Ajuntament de Torrelameu (Noguera) la celebració de l’acte previst per aquest divendres 12 d’abril al vespre sota el lema ‘Presentació del nou projecte per Torrelameu’, convocat des del consistori, també per considerar-lo de caire electoralista. La decisió l’ha adoptat també arran d’un denúncia presentada des de Junts per Catalunya.