Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La junta electoral permet ara a l’Ajuntament de Girona penjar la pancarta ‘Llibertat d’expressió’

ACN Girona.-La Junta Electoral de Zona fa marxa enrere i permet ara a l’Ajuntament de Girona penjar la pancarta ‘Llibertat d’expressió’ a la façana. L’equip de govern encapçalat per l’alcaldessa […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Girona.-La Junta Electoral de Zona fa marxa enrere i permet ara a l’Ajuntament de Girona penjar la pancarta ‘Llibertat d’expressió’ a la façana. L’equip de govern encapçalat per l’alcaldessa Marta Madrenas va presentar un recurs a la resolució que obligava a retirar el cartell de suport als presos independentistes i tots els “símbols i pancartes”. L’alcaldessa acusava la JEZ d’actuar amb un “clar biaix ideològic” només vetant símbols vinculats amb “les tesis independentistes”. Ara, la junta electoral diu que “tots els drets reconeguts expressament” a la Constitució poden “ser reivindicats en pancarta”. De moment, no la penjaran perquè ja hi ha el cartell amb el lema ‘Llibertat presos polítics i exiliats’ creuant la plaça del Vi.

(En aquesta peça s’hi ha afegit la reacció de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas)L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha detallat que “en algun moment la penjarem” però no ha concretat quan serà, ja que el cartell “que va penjar la ciutadania” fa una referència “més explícita” sobre la causa. L’alcaldessa també ha remarcat que aquesta resolució de la Junta Electoral de Zona “era el que esperava” perquè es tracta d’un “dret fonamental”.Tot i així, Marta Madrenas ha insistit que la decisió de la JEZ a l’hora de permetre la pancarta de ‘Llibertat d’expressió’ ha arribat tan sols després del recurs presentat per l’Ajuntament de Girona a la resolució que ja havien dictat. “Potser els ha ajudat la nostra al·legació”, ha reblat Madrenas.