Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La Junta Electoral desestima una petició del PP per suspendre la Primavera Republicana

ACN Barcelona.-La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha desestimat una petició del líder del grup municipal del PP a l’Ajuntament, Alberto Férnandez Díaz, per suspendre el cicles d’actes emmarcats […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Barcelona.-La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha desestimat una petició del líder del grup municipal del PP a l’Ajuntament, Alberto Férnandez Díaz, per suspendre el cicles d’actes emmarcats en la Primavera Republicana, impulsada pel consistori. La Junta Electoral ha rebutjat la demanda del PP en considerar que és un cicle cultural que s’organitza “de forma regular i periòdica” i que, per tant, no contravé la normativa electoral. De la documentació aportada, diu la Junta Electoral, “es desprèn el caràcter cultural dels actes”, així com “la seva condició de periòdics”. A més, l’organisme conclou que la Primavera Republicana, que enguany celebra la quarta edició, “no indueix” els votants a votar una determinada opció política.

A banda de la suspensió de la Primavera Republicana, la petició del PP també demanava a la Junta Electoral que sancionés l’alcaldessa, Ada Colau, per haver celebrat ja algun acte emmarcat en el cicle. Pisarello celebra la decisió de la Junta ElectoralEl primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, ha celebrat en una piulada que la Junta Electoral hagi desestimat la petició del PP. “No ho han aconseguit. Podran arrancar alguna flor, però no aturaran la primavera”, ha assegurat Pisarello, que ha acusat els populars de “no suportar que a Barcelona es parli de república, feminisme, drets socials, antiracisme o ecologisme”.