Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La Junta Electoral de Valls obliga a despenjar pancartes de suport als presos a Valls, Alcover i Querol

ACN Valls.-La Junta Electoral de Zona de Valls ha ordenat la retirada de les pancartes de suport al presos, dels llaços grocs i d’altres símbols “que exterioritzen la ideologia de […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Valls.-La Junta Electoral de Zona de Valls ha ordenat la retirada de les pancartes de suport al presos, dels llaços grocs i d’altres símbols “que exterioritzen la ideologia de determinats partits” que hi ha penjats en edificis públics de Valls, Alcover i Querol. En concret, es tracta de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Valls, de titularitat de la Generalitat, de l’Ajuntament de Querol i d’un edifici municipal ubicat al costat de l’Ajuntament d’Alcover. L’organisme dona 48 hores als responsables dels immobles perquè les treguin i demana als Mossos d’Esquadra que el proper 8 d’abril vagin a comprovar si ja no hi són. La resolució s’ha fet a instància de denúncies del Partit Popular i de Ciutadans.

En el cas d’Alcover, la denúncia l’havia realitzada el Partit Popular i l’acord de la Junta Electoral de Valls menciona una pancarta en la qual hi diu ‘Llibertat presos polítics’, banderes estelades i llaços grocs que estan penjats en un edifici de titularitat municipal situat just al costat de l’Ajuntament. Per aquest motiu, la Junta demana a l’alcalde, Robert Figueras, que ho retiri. La situació és la mateixa en el cas d’una pancarta de suport als presos que penja de la façana de l’Ajuntament de Querol, i la Junta Electoral s’adreça a l’alcalde del municipi, Jordi Pijoan, perquè la tregui.A Valls, la simbologia es troba a la façana de l’Escola Oficial d’Idiomes i ordena a la Generalitat -mitjançant els serveis territorials d’Educació a Tarragona- que la tregui. L’ordre cita “símbols” i “pancartes que continguin al·lusions a presos polítics, exiliats, dret d’autodeterminació” o al judici del procés. La resolució concreta que totes aquestes expressions vulneren “flagrantment la neutralitat de l’organisme públic” ja que “exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que participen en el procés electoral però de la totalitat de la ciutadania”.Descarten retirar símbols d’una església i d’espais oberts al públicEn el cas de Valls, la denúncia l’havia presentada Ciutadans, que també demanava la retirada d’una estelada situada a l’església de Sant Francesc. En aquest cas, la Junta Electoral no ha accedit a la petició del partit. L’organisme també ha rebutjat que es retirin “símbols, llaços, banderes estelades, pancartes o pintades” que es troben “en espais oberts al públic” de la capital de l’Alt Camp. La Junta Electoral de Valls dona 24 hores als afectats perquè puguin recórrer a la Junta Electoral Provincial.